RAT TVITERA I MOSKVE: Zabranjene reklame sa naloga ruskih medija

Autor: Tanjug

Svet

26.10.2017

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvena mreža Tviter donela je odluku o zabrani reklama sa naloga ruskih medija RT i Sputnjik kao odgovor na, kako se navodi, nalaze američkih obaveštajnih službi da su ti mediji pokušali da šire lažne informacije tokom predsedničkih izbora u SAD 2016. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Tviter je saopštio da je odluka doneta u okviru "naše stalne posvećenosti da pomognemo u zaštiti integriteta iskustva korisnika na Tviteru". 

Iz kompanije, čije je sedište u San Francisku, poručuju da će odluka stupiti na snagu odmah, preneo je AFP. 


Tviter je poručio da će donirati, kako se procenjuje, 1,9 miliona dolara koje je dobio od navedenih ruskih medija od 2011. godine kako bi "podržao istraživanja spolja o upotrebi Tvitera u građanskom angažovanju i izborima".

S druge strane, iz Rusije najavljuju odgovor na odluku Tvitera uz ocenu da se tim potezom krše međunarodni i nacionalni zakoni o slobodi govora, javila je novinska agencija RIA, a prenosi Rojters. 

Iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova tvrde da je ta odluka još jedan agresivan korak u cilju ometanja rada ruskih medija u SAD i rezultat pritiska američkih obaveštajnih agencija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading