ZAHAROVA OPLELA PO MAKRONU: On je licemeran!

Autor: Republika

Svet

17.08.2020

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da bi predsednik Francuske Emanuel Makron trebalo da pozove na pružanje podrške onima koji protestuju u Evropskoj uniji, a ne učesnicima protesta u Belorusiji.

Marija Zaharova

Kako prenose mediji, Zaharova je time reagovala na Makronovu jučerašnju izjavu da EU mora da ostane mobilisana u pružanju podrške učesnicima mirnih protesta u Belorusiji, koji su izbili posle predsedničkih izbora u toj zemlji, održanih 9. avgusta.

- Kada će on (Makron) pozvati EU na mobilizaciju u cilju pružanja podrške stotinama hiljada demonstranata na protestima 'žutih prsluka', koji na miran način žele da obezbede poštovanje svojih prava, slobode i suvereniteta - napisala je Zaharova u objavi na Fejsbuku.

- Kada će EU početi da se proaktivno mobiliše u znak podrške protestima koji se odvijaju na njenoj teritoriji - dodala je ona, ističući da je Makronov poziv licemeran.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading