Tri požara bukte u Los Anđelesu, raste rizik od novih, naređena evakuacija stanovništva

Autor: Telegraf, Republika

Svet

16.08.2020

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasci koji se bore da zaustave tri požara u blizini Los Anđelesa suočavaju se sa još jednim izazovnim danom, pošto su prognostičari upozorili da je rizik od novih požara visok, jer se očekuje da temperature skoče, a nivo vlage padne širom Kalifornije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Veliki šumski požar koji je pokrenuo evakuaciju severno od Los Anđelesa izbio je u petak po podne, stvarajući ogroman oblak dima dok se spuštao ka pustinji i akvaduktu u dolini Antilope, prenosi AP.

Vatrogasne ekipe uspele su da u tom području obuzdaju vatrenu stihiju, ali su naložene dodatne evakuacije za zapadnu dolinu Antilope.

Drugi požar kod jezera Hjuz kontrolisan na samo 12 odsto teritorije na koju se proširio, nakon što je u opasnost doveo više od 5.400 domova i ugljenisao 60 kvadratnih kilometara rastinja. Vatrogasni zvaničnici rekli su da je uništena 21 zgrada, uključujući najmanje pet kuća.

Vatrogasci nisu intervenisali kod trećeg požara u predgrađu Los Anđelesa, gde se vatra nije približila kućama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading