HOROR: Tinejdžer izmasakrirao majku dvoje dece, testerom hteo da joj odseče nogu

Autor: Telegraf, Republika

Svet

15.08.2020

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roki Marsijano Prajs (17) osuđen je na doživotnu robiju zbog ubistva majke dvoje dece Lindzi Birbek (47) čije je telo zakopao na groblju Lenkešajer u Velikoj Britaniji.

RepublikaFoto: youtube.com/Evening Standard
Roki Prajs

Kako se navodi, Prajs je napao Birbekovu dok je šetala šumom prošlog leta blizu njenog doma u mestu Akrington. Njeni ostaci bili su spakovani u dve plastične kese i pronađene su u plitkom grobu 24. avgusta prošle godine, odnosno 12 dana pošto je nestala.

Maloletnik iz Akringtona, koji je imao 16 godina kada je izvršio ubistvo, vrebao je žene koje su bile same u šumi te se smatra da je ubio Birbekovu ubrzo pošto se šetala u toj oblasti.

Lindzi, po zanimanju pomoćnik učitelja, preminula je od posledica povreda vrata koje su najverovatnije nanesene gaženjem, šutiranjem ili držanjem kolena na prednjoj strani tog dela dela.

Ubica je pokušao najverovatnije da joj testerom odseče nogu, a porota je Rokija jednoglasno prosila krivim. U potpunosti je odbacila njegovu tvrdnju da mu je misteriozni čovek ponudio veliku svotu novca da se otarasi tela. Lindzi je identifikovana zahvaljujući otiscima zuba.

Ćerka Lindzi Birbek, Sara, kazala je da je neoprostivo što ubica njene majke nije priznao zločin, već je njena porodica morala da prođe kroz užas suđenja, istakavši da su njihovi životi “potpuno uništeni”, prenosi “Skaj”.

 

 

 

Roki je autističan

Pošto je osuđen na doživotni zatvor, odnosno da minimum 16 godina mora da provede na robiji, sudija Džastis Jip je kazala da je ovaj napad “bio brz i brutalan”.

- Sigurna sam da je okrivljeni čekao u nameri da ubije neku ženu u prolazu. Zašto je odlučio da ubije nju, samo on zna. Da nije bila Lindzi Birbek, mogla je da bude neka druga osoba. Ovo je potpuno nasumično ubistvo stranca - kazala je Jip prilikom presude.

Prajs ima autizam kao i poteškoće prilikom učenja, a tokom suđenja je priznao da je vukao kante za smeće iz šume sa ostacima Lindzi Birbek unutra do groblje, gde je ostavio telo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading