Belorusija oslobodila 32 ruska državljana

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.08.2020

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belorusija je oslobodila 32 ruska državljana koji su prethodno bili zatočeni na njenoj teritoriji, rekao je danas portparol ruskog Generalnog tužilaštva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kordon policije u Minsku

Prema ruskom Generalnom tužilaštvu, ruski državljani pušteni su u saglasnosti s međunarodnim pravom i nacionalnim zakonodavstvom Rusije i Belorusije i u koordinaciji tužilaštava dve zemlje, prenosi TASS.

Belorusija je ranije izvestila da su 33 državljana Rusije, koja su zaposlena u privatnoj stranoj vojnoj kompaniji, privedena u noći 29. jula.


Prema beloruskom Istražnom komitetu, ovi muškarci su optuženi za "organizovanje masovnih nereda“, a u istom slučaju su optuženi Sergej Tihanovski, suprug predsedničke kandidatkinje Svetlane Tihanovske i Nikolaj Statkevič.

 


Sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov negirao je navode medija da je Moskva te ljude prebacila u Belorusiju kako bi destabilizovala tamošnju situaciju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading