USKORO KOMPLETNA DOKUMENTACIJA: Rusi odgovorili kritičarima nove vakcine

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

14.08.2020

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rusija namerava da u narednih nekoliko dana objavi kompletnu dokumentaciju kliničkih ispitivanja nove vakcine protiv koronavirusa", izjavio je ministar zdravlja Ruske Federacije Mihail Muraško.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On je ocenio da je kritika usmerena protiv ruske vakcine u velikoj meri povezana sa time što je potrebno imati "daleko više informacija o ispitivanjima vakcine", budući da ne znaju svi da je ova vakcina napravljena na platformi na kojoj je već realizovano šest drugih proizvoda.

Muraško je rekao da će se uprkos tome što je vakcina već puštena klinička istraživanja nastaviti i u budućnosti.

- U narednih nekoliko dana objavićemo kompletnu dokumentaciju svih kliničkih ispitivanja - naglasio je on.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u utorak prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut "Gamalej" zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško saopštio je da će se vakcina proizvoditi na dva mesta – u centru "Gamaleja" i u kompaniji "Binofarm". Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da je vakcina prošla sve neophodne testove i da formira stabilan imunitet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading