KINEZI ZAPRETILI AMERICI: Ne ugrožavajte mir na teritoriji Tajvana, oni koji se igraju vatrom će se i opeći

Autor: Tanjug, Republika

Svet

12.08.2020

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Džao Liđijen uputio je demarš Sjedinjenim Drzazvama i poručio da se Kina dosledno protivi zvaničnoj komunikaciji između SAD i Tajvana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Oni koji se igraju vatrom će se i opeći - rekao je Džao na konferenciji za novinare povodom posete Tajvanu američkog ministra zdravlja Aleksa Aznara, prenosi Sinhua.

Aznar je na Tajvanu rekao da je Kina "izabrala da ne upozori" svet na Kovid-19 i da je izdala duh saradnje neophodan za globalno javno zdravlje.

Džao je odgovorio da bi američki zdravstveni zvaničnici trebalo da se fokusiraju na spasavanje života Amerikanaca, a ne na politički šou.

- Apelujemo na američku stranu da se pridržava principa o ''jednoj Kini'' i tri zajednička saopštenja Kine i Amerike, odnosno da prekine bilo kakve zvanicne razmene sa područjem Tajvana, čime će izbeći ozbiljne povrede kinesko-američkih odnosa saradnje u važnim oblastima i neće ugrožavati mir i stabilnost u oblasti Tajvanskog moreuza - kazao je Džao Liđijen, prenosi CRI.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading