AMERIČKA AMBASADORKA U UN EVAKUISANA U JUŽNOM SUDANU

Autor: Tanjug

Svet

25.10.2017

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli, evakuisana je tokom posete kampu za raseljene u Južnom Sudanu, nakon izbijanja nasilnog protesta protiv predsednika te države Salve Kira, prenosi Foks Njuz.

RepublikaFoto: Tanjug
Mogla da nastrada: Niki Hejli

Ubrzo pošto je Hejli napustila kamp, obezbeđenje UN ispalilo je suzavac kako bi rasterala stotinak žitelja kampa koji su upali u kancelariju jedne humanitarne organizacije, rekli su očevici u kampu.

Hejli, koja se nalazi u poseti trima afričkim zemljama, sastala se ranije sa Kirom kojem je prenela upozorenje da SAD više ne veruju južnosudanskoj vladi i da nisu spremne da čekaju promene.


Ujedinjene nacije potvrdile se da se dogodio incident sa ambasadorkom SAD, navodeći da su se žitelji kampa "uznemirili zbog toga što ona, zbog ograničenog vremena, nije mogla da se sastane sa njima".

Ambasada SAD nije komentarisala njenu evakuaciju iz kampa.

SAD su najveći donator u Južnom Sudanu i pomogle su u stvaranju te države 2011. godine kojoj je Vašington uputio više od pet milijardi dolara humanitarne i razvojne pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading