TRODNEVNA ŽALOST U LIBANU: Katastrofa u Bejrutu nanela štetu od više milijardi dolara!

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

05.08.2020

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Guverner Bejruta procenio je razmere štete od serije eksplozija koje su juče potresle libansku prestonicu. U pitanju je od 3-5 milijardi dolara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Visina štete dostiže 3-5 milijardi dolara, a možda i više. Stotine građana Bejruta su ostali bez krova nad glavom - citira guvernera portal LBCI News.

Juče je Abud uporedio eksploziju sa nuklearnim napadom na Hirošimu i Nagasaki.  Oko polovine zgrada u gradu je oštećeno, dok su bolnice prepune povređenih.

Prema poslednjim informacijama, u nesreći je poginulo najmanje 100 osoba, dok je više od 4.000 povređeno. Mnogi se vode kao nestali.

Uzrok katastrofe još uvek nije zvanično saopšten. Abas Ibrahim, šef libanske Državne bezbednosti, rekao je ranije da je eksplozija možda prouzrokovana visoko eksplozivnim materijalom koji je zaplenjen s broda pre nekog vremena i uskladišten u luci. Američki predsednik Donald Tramp nije isključio mogućnost i da se radi o napadu.

Vlada Libana je proglasila trodnevnu žalost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading