Konte: Zauzećemo čvrst stav prema migrantima

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.08.2020

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Italije Ðuzepe Konte obećao je danas da će njegova vlada zauzeti čvrst stav nakon porasta broja azilanata koji dolaze iz Severne Afrike.

Republika
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đuzepe Konte
Foto: Tanjug/AP
Ðuzepe Konte

Veći broj brodova s migrantima doveo je do opterećenja smeštajnih objekata, posebno imajući u vidu potrebu da pridošlice budu smeštene u karantin zbog vanredne situacije sa korona virusom, prenosi italijanska agencija ANSA.

Nekoliko slučajeva gde su velike grupe migranata pobegle iz karantina izazvalo je veliku zabrinutost.


"Ne mozete ući u Italiju na ovaj način, posebno u ovoj akutnoj fazi. Ne možemo dozvoliti da međunarodna zajednica bude izložena dodatnim nekontroliranim opasnostima", izjavio je premijer, dodajući da ima mgranata koji pokušavaju da pobegnu od sopstvenog nadzora.

"Moramo biti čvrsti i nefleksibilni. Ne možemo tolerisati ljude koji ulaze u Italiju na ilegalan način. Ne možemo dozvoliti da žrtve koje je zemlja napravila zbog krize sa kovid-19 budu uzalud“, poručio je Konte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading