Ako nemate masku, ne možete na trajekt: Grčka uvela novu meru nakon porasta novih slučajeva korona virusa

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

03.08.2020

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka će uvesti obavezu nošenja maski na palubama trajekata koji plove ka njenim ostrvima, proširujući tako tu meru i van zatvorenih javnih prostora, nakon naglog porasta novih slučajeva korona virusa koji bi mogle da dovedu u opasnost turističku sezonu.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Grčka je prijavila 110 novih slučajeva u subotu, što je najveći dnevni porast u poslednjih nekoliko nedelja, prenosi Rojters. Još 75 potvrđenih slučajeva prijavljeno je u nedelju.

Prošle nedelje Grčka je uvela obavezu nošenja maski u svim zatvorenim javnim prostorima, kao i na otvorenom gde se ne može primeniti odgovarajuća socijalna distancija. Vlada takođe razmatra dalja ograničenjima.

 


U Grčkoj su do sada registrovana 4.662 slučaja kovida-19 i 208 smrtnih slučajeva, što je relativno mali broj u poređenju s mnogim evropskim zemljama, nakon što je na proleće uvela potpunu blokadu zemlje. Ali brojke se povećavaju nakon zatišja koje je trajalo od kraja maja do kraja jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading