"Tik Tok" odgovrio Trampu: Ostajemo ovde

Autor: Tanjug, Republika

Svet

01.08.2020

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je americki predsednik Donald Tramp objavio da razmatra mogućnost zabrane alikacije "Tik Tok", iz te kompanije su saopštili da nemaju nameru da promene kurs i da ostaju u SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

U izjavi portparola kineske kompanije se navodi da ta platforma pruža milionima Amerikanaca zabavu i komunikaciju tokom pandemije koronavirusa. Odbacuju se kritike da se dele informacije o korisnicima, prenosi RTS.

"Podaci od korisnicima Tik Toka u SAD se cuvaju u SAD, uz striktnu kontrolu pristupa zaposlenih. Najveci investitor u Tik Tok je iz SAD. Posveceni smo zaštiti korisnicke privatnosti i bezbednosti i nastavljamo da donosimo radost porodicama i znacajne karijere onima koji stvaraju platformu", rekao je portparol, objavio je "The Hill".

"Tik Tok" je objavio snimak u kojem generalna menadžerka za SAD Vanesa Papas brani aplikaciju i istice mere koje je kompanija preduzela u zaštiti radnih mesta.


Ne planiramo nigde da idemo", rekla je Vanesa Papas i dodala da su tu da ostanu dugo.

Ranije je predsednik SAD Donald Tramp izjavio da razmatra nekoliko alternativa za aplikaciju "Tik Tok" kineske firme "Bajt dens", ukljucujuci i mogucnost zabrane.

Sa druge strane tehnološki gigant "Majkrosoft" je saopštio da je u pregovorima oko kupovine kompanije u cijem je vlasništvu aplikacija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading