STABILIZOVANA RUSKA EKONOMIJA: Raste ka svetskom proseku!

Autor: Tanjug

Svet

24.10.2017

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska ekonomija je izašla iz stagnacije i stabilizovala se, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin ekonomskom forumu "Rusija zove".

RepublikaFoto: pixabay.com
Biće bolje...

Prema njegovim rečima, ruska ekonomija beleži rast već treći kvartal od 1,8 odsto, navodeći da on "nije zadovoljavajući" jer Rusija teži da dostigne svetski prosek.

- Smanjuje se zavisnost federalnog budžeta od nafte. Ako su 2014. godine prihodi od nafte iznosili više od polovine prihoda budžeta, 51,3 odsto, ove godine je to oko 39 odsto - rekao je Putin i dodao da čhe u naredne tri godine prihodi od nafte činiti samo trećinu ruskog budžeta.

On je kazao da ruske rezerve zlata rastu, kao i da jača platni bilans, a da se kurs rublje stabilizovao.

- Prisustvo stranih investitora na forumu još jednom pokazuje veliki interes koji izaziva savremena Rusija i njen potencijal, pokazuje uzajamnu želju za dijalog i saradnju, što je ključni uslov za uspostavljanje i razvoj poslovnih veza, traganje za perspektivnim pravcima investiranja.

Rusija otvara takve mogućnosti za saradnju posebno sada kada je naša ekonomija izašla iz stagnacije i njeno oživljavanje je stabilno - rekao je Putin na forumu "Rusija zove", prenosi Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading