Nema više "TRUDNICA", nego "TRUDNIH LJUDI"!

Autor: alo.rs

Svet

24.10.2017

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika Britanija je u Ujedinjenim nacijama pokrenula inicijativu za izmenu međunarodnih dokumenata o ljudskim pravima, prema kojima bi se trudne žene nazivale "trudnim osobama".

RepublikaFoto: pixabay.com
Sve više svet ide naopako

Kako piše britanski "Dejli mejl", razlog pokretanja inicijative je "zaštita prava transrodnih osoba koje su zadržale sposobnost rađanja".

Britanija lobira u Ujedinjenim nacijama da se u službenim dokumentima o ljudskim pravima koristi izraz "trudna osoba", a ne "trudnica" ili "trudna žena", jer se u tom slučaju odredbe iz dokumenata ne mogu primeniti u odnosu na transrodne osobe.

Komentari na tekst britanskog lista bili su krajnje negativni.

Tako je jedna žena napisala kako je "ponosna i srećna što se može nazivati trudnicom", a onda upitala "gde je njeno pravo kao žene".

Britanac koji je napustio zemlju piše kako "Velika Britanija to i zaslužuje, jer sve što radi - radi naopako", i "zahvaljuje Bogu što je pobegao iz tog ludila".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading