Kimu stigao paket pomoći Crvenog Krsta: U Severnu Koreju poslali maske, rukavice, vizire i testove

Autor: Telegraf

Svet

28.07.2020

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveni krst poslao je paket pomoći u vidu zaštitne opreme u Severnu Koreju kako bi pomogli tamošnjim građanima da se zaštite od koronavirusa nakon što je država proglasila da sumnjaju da je jedna osoba zaražena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

Oprema je već prošla karantin i sada je raspoređenja u centre te organizacije širom zemlje, kako bi bila raspodeljena narodu.

"U paketu su infracrveni termometri, zaštitne naočare i kecelje, viziri, hirurške maske i rukavice, kao i rentgen mašine i 10.000 testova", navodi se u saopštenju Crvenog krsta.

Kako se navodi, ta organizacije će u saradnji sa lekarima i predstavnicima vlasti krenuti u obilazak domaćinstava, ali i ruralnih područja kako bi pomogli da se najugroženiji zaštite od korona virusa.

Za sada nije bilo zahteva za drugi vid pomoći, ističu u saopštenju.

Podsetimo, severnokorejski lider Kim Džong Un proglasio je vanredno stanje i potpuno zatvorio jedan grad zbog sumnje da je u njemu jedna osoba zaražena koronavirusom.

Sumnja se da je zaraženi prešao veoma dobro obezeđenu granicu sa Južnom Korejom. Južnokorejske vlasti tvrde da taj čovek nije zaražen virusom, niti postoje saznanja da je bio u kontaktu sa nekim ko je oboleo. S druge strane, tvrde da ga potražuju zbog izvršenja krivičnih dela.

Kako navode mediji, čovek pokazuje sve simptome Kovid-19, ali nije još potvrđeno da li je testiran. Svi ljudi sa kojima je bio u kontaktu nalaze se u karantinu i čekaju na testiranje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading