Mas: Nemačka odbila Trampov predlog da se Rusija vrati u G7

Autor: Tanjug, Republika

Svet

27.07.2020

05:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka je odbila predlog američkog predsednika Donalda Trampa da pozove predsednika Rusije Vladimira Putina ponovo na sastanak Grupe sedam najrazvijenijih zemalja (G7), izjavio je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hajko Mas

Rusija je iz G7 isključena 2014. godine nakon pripajanja Krima, a Tramp je prošlog meseca sugerisao da bi G7 pponovo mogla biti proširena, preneo je sinoć Rojters.

Mas je, međutim, za Rajniše post rekao da ne vidi nikakvu mogućnost da se Rusiji dozvoli povratak u G7 sve dok ne postoji značajan napredak u rešavanju konflikta na Krimu i istoku Ukrajine.

 


- G7 i G20 su dva koordinisana formata. Ne treba nam više G11 ili G12 - rekao je Mas povodom Trampovog predloga da, pored Rusije, budu pozvane i druge zemlje na sastanke G7.

Mas je rekao da su odnosi sa Rusijom trenutno teški u mnogim oblastima, ali da je Rusija potrebna za rešavanje sukoba u Siriji, Libiji i Ukrajini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Maki

27.07.2020 07:10

Izbaciti Nemačku iz G7. Naterati ih da plate ratnu štetu. Tada neće ni moći da budu u G7.