OSMORO MRTVIH, DEVETORO RANJENIH - BOMBAŠ SAMOUBICA uleteo kamionom i načinio stravičan potez

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.07.2020

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bombaš samoubica kamionom zaleteo se danas u vojni konvoj i usmrtio najmanje osam avganistanskih vojnika, saopštilo je ministarstvo odbrane.

RepublikaFoto: youtube.com/ Defense News
Vojno vozilo

Još devet vojnika ranjeno je u napadu u provinciji Majdan Vardak.

Još niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali talibani i pripadnici lokalne Islamske države već rutinski ovako napadaju afganistanske snage bezbednosti, piše AP.


Talibani su pojačali napade širom Avganistana uprkos potpisivanju mirovnog sporazuma sa Sjedinjenim Državama u februaru.

Sporazum je potpisan sa ciljem da otvori put za razgovore izmedu pobunjenika i avganistanske vlade, čime bi se stvorili usloviu za okončanje višedecenijskog rata.

Razgovori je trebalo da počnu ovog meseca, ali proces je zastao zbog sporog sprovodenja dogovora o puštanju zatvorenika.

Mirovnim sporazumom avganistanska vlada se obavezala da oslobodi 5.000 zarobljenih talibana u zamenu da talibani oslobode 1.000 zarobljenih pripadnika vlade.

Do sada je vlada oslobodila više od 4.200, a talibani oko 800.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading