(VIDEO) HAOS U MOSKVI: Rusi ustali protiv PUTINA, uhapšeno desetine demonstranata

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

16.07.2020

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na protestima u Moskvi uhapšene su desetine demostranata koji se protive ustavnim reformama i mogućnosti da predsednik Vladimir Putin još 16 godina rukovodi državom, izvestio je Rojters.

RepublikaFoto: youtube.com/Ruptly
Foto: Ilustracija

Oko 500 demonstranata okruženih policijom, uglavnom noseći zaštitne maske, izašli su na ulice sa transparentima protiv ustavnih reformi, pozvajući Putina da podnese ostavku.

Na referendumu koji je održan ranije ovog meseca izglasano je usvajanje ustavnih reformi koje će Putinu omogućiti da se kandiduje za predsednika u još dva mandata u ukupnom trajanju od 16 godina.

RepublikaFoto: youtube.com/Ruptly
Foto: Ilustracija

Opozicioni aktivisti tvrde da je glasanje bilo nelegitimno i da je vreme da Putin podnese ostavku jer je kao premijer ili predsednik na vlasti preko dve decenije.

RepublikaFoto: youtube.com/Ruptly
Foto: Ilustracija

U toku prošle nedelje policija je uhapsila dvojicu aktivista uključenih u kampanju protiv ustavnih reformi, a takođe je, neposredno uoči zakazanog protesta izvršen pretres stanova još petoro ljudi.


U prestonici Rusije masovna okupljanja su trenutno zabranjena zbog epidemioloških mera, ali je i u normalnim okolnostima za održavanje protesta neophodno prethodno odobrenje vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading