NAJAVA IZ AMERIČKE SVEMIRSKE AGENCIJE NASA: Tokom ovog vikenda stižu dva asteroida!

Autor:

Svet

09.07.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka svemirska agencija NASA saopštila je da će uskoro pet asteroida proći pored Zemlje, od čega dva već tokom ovog vikenda, a sistem za praćenje asteroida identifikovao je svemirsku stenu, od koje preti najveći rizik od udara, ali tek između 2052. i 2119. godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pored Zemlje će tokom vikenda proći dva asteroida, od kojih je jedan veličine skoro 37 metara, odnosno kao raspon krila aviona boing 747, dok je drugi veličine 22 metra, što je polovina visine Trijumfalne kapije u Parizu.

Asteroidi će proći na udaljenosti nešto većoj od sedam, odnosno 4,3 miliona kilometara, od naše planete. Sputnjik prenosi da NASA za sledeću nedelju stižu još tri asteroida, od kojih su dva veličine 42 metra, što je polovina visine Kipa slobode u Njujorku, a treći je 30 metara.

Da li je ovo slučajno... Posted by Republika on Петак, 24. април 2020.

Oni će pored Zemlje proći na udaljenosti od 4,5 do 6,75 miliona kilometara. Poređenja radi, Mesec je od Zemlje udaljen 385.000 kilometara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading