Šokantna odluka u SJEDINJENIM DRŽAVAMA: TRAMP ODJAVIO SZO!

Autor:

Svet

09.07.2020

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što je šef Amerike najavljivao još u maju potvrđeno je početkom ove nedelje - Sjedinjene Američke Države zvanično su se povukle iz Svetske zdravstvene organizacije! Podsetimo, predsednik SAD je još od početka krize izazvane širenjem koronavirusa optuživao SZO da pomaže Kini u prikrivanju porekla KOVID-19.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Donald Tramp

SVE U TRI REČENICE

Povlačenje SAD na snazi je od ponedeljka i podneseno je generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija, saopštio je senator Robert Bob Menendez, objavivši tu vest na Tviteru, uz komentar da nije dovoljno nazvati Trampov odgovor na pandemiju haotičnim.

- Kongres je primio obaveštenje da je predsednik SAD zvanično povukao Sjedinjene Američke Države iz Svetske zdravstvene organizacije usred pandemije. Nazvati Trampov odgovor na pandemiju KOVID-19 haotičnim i nekoherentnim nije dovoljno. To neće zaštititi američke živote ili interese - to Amerikance ostavlja bolesnim, a Ameriku samu - napisao je demokrata Menendez, inače deklarisani protivnik Trampa i bliski saradnik albanskog lobiste Eliota Engela.

U Teksasu i Kaliforniji više od 10.000 zaraženih u poslednja 24 sata, više nego u bilo kojoj zemlji u Evropi

 

Izvor koji je kratko prokomentarisao pismo koje je adresirano na UN rekao je CNN da je pismo vrlo kratko, da sadrži tri rečenice i potvrdio da će pokrenuti jednogodišnje povlačenje.

VIRUS NAJJAČI U SAD

Ova odluka američkih vlasti došla je baš u trenutku kada virus kosi i ubija najviše baš po Sjedinjenim Američkim Državama. Obolelih je oko 3.100.000, a samo u poslednja 24 sata u dve države, Kaliforniji i Meksiku, zabeleženo je po više od 10.000 novozaraženih, više nego u svim zemljama Evrope pojedinačno! Florida je suočena sa manjkom bolničkih kreveta na intenzivnoj nezi, a Havaji, Ajdaho, Misuri, Montana i Oklahoma su takođe zabeležili rekordan broj novozaraženih.

BROJKE

3

miliona i 100.000 zaraženih u Americi

134

hiljade umrlih u SAD od početka krize

RepublikaFoto: wikimedia.org
SZO

Broj obolelih je u porastu u 42 države, a koronavirusom pogođen je gotovo svaki stoti Amerikanac! Od teške plućne bolesti uzrokovane virusom KOVID-19 do sada je umrlo oko 134.000 Amerikanaca, a samo prethodnog dana 923 lica. Institut za metriku i procene u zdravstvu pri Univerzitetu u Vašingtonu predviđa da bi broj umrlih do 1. novembra, ukoliko se na jesen epidemija razbukta, mogao da dostigne 208.000!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading