SENZACIJA! Američki reper izlazi na predsedničke izbore: Kim prva dama SAD, Kanje Vest na crtu Trampu!

Autor:

Svet

05.07.2020

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik republikanac Donald Tramp neočekivano bi, uz demokratu Džoa Bajdena, mogao da ima još jednog protivkandidata na izborima u novembru. Naime, u trku za šefa Sjedinjenih Američkih Država, kako stvari stoje, uključiće se i poznati reper Kanje Vest, muž najpoznatije zvezde rijalitija na planeti - Kim Kardašijan!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kanje Vest i Kim Kardašijan

- Sada moramo ispuniti obećanje Amerike verovanjem u boga, ujedinjenjem naše vizije i izgradnjom naše budućnosti. Kandidujem se za predsednika Sjedinjenih Država - napisao je Vest na Tviteru, gde ga prati 29,5 miliona ljudi, uz emotikon američke zastave i hešteg #020VISION.

PODRŠKA OD MILIJARDERA

Nije još jasno namerava li Vest, inače Trampov pristalica, zaista da se kandiduje četiri meseca pre izbora, zakazanih za 3. novembar, i da li je uopšte podneo formalni zahtev za ulazak u predsedničku trku, iako u brojnim saveznim državama još nije istekao rok za dodavanje nezavisnih predsedničkih kandidata na glasački listić.

Foto: Tanjug/AP
Kim i Kanje

Međutim, broj ljudi koji ga prate i komentari koje su ostavili na ovu njegovu objavu daju mu vetar u leđa da to uradi, a već ga je javno podržao i milijarder Ilon Mask, izvršni direktor "Tesle".

29,5 miliona pratila ima Vest na Tviteru, gde je i objavio kandidaturu

- Imaš moju punu podršku - napisao mu je Mask.

Oni koji baš i ne veruju u Vestovu kandidaturu već su počeli da se sprdaju sa ovom objavom, pre svega, sa Vestovom suprugom. Društvene mreže su preplavljene foto-montažama Kardašijanove iz Bele kuće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

Bajden: Ja sam muž Džoa Bajdena?!

Kandidat za predsednika Džo Bajden napravio je novi lapsus na video-konferenciji Nacionalne prosvetne asocijacije. Čelnica te asocijacije, Lili Eskelsen Garsija, predstavljajući Bajdena, pomenula je da je njegova supruga Džil dugogodišnji član te organizacije. U tom trenutku Bajden se pojavio na ekranu i ničim izazvan rekao: "Dobro veče svima, ja sam muž Džoa Bajdena, Džo Bajden."

TRAMP: RUŠE NAS FAŠISTI

Američki predsednik Donald Tramp na skupu pristalica u memorijalnom kompleksu na planini Rašmor ocenio je da "besna rulja" pokušava da ukloni statue konfederalnih lidera na protestima protiv rasizma i diskriminacije i tako "izbriše istoriju Amerike". Govoreći o antirasističkim protestima koji su pokrenuti širom Amerike nakon brutalnog policijskog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu 25. maja, Tramp je ocenio da demonstracije ugrožavaju američko društvo i temelje političkog sistema SAD.

Društvene mreže već prepune foto-montaža Kardašijanove iz Bele kuće

- Nemojte da se zavaravate. Ova levičarska kulturna revolucija smišljena je da poništi tekovine američke revolucije. Oni su zagovornici "ekstremno levičarskog fašizma" - ukazao je Tramp i najavio da će izgraditi "Nacionalni park američkih heroja", koji je opisao kao spomen-kompleks u kojem će biti postavljene statue "najvećih sinova Amerike".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading