Makron danas imenuje novog predsednika vlade

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.07.2020

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedugo nakon ostavke francuskog premijera Eduara Filipa, iz Jelisejske palate, rezidencije francuskog predsednika, saopšteno je da će danas biti imenovan novi predsednik vlade Francuske, izvestio je AP.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Emanuel Makron

Francuski predsednik Emanuel Makron po svemu sudeći nastoji da u poslednje dve godine svog mandata otvori novo poglavlje francuske politike sa fokusom na pitanja restarta francuske ekonomije koja je teško pogođena i unazađena tokom epidemije korona virusa, a za to mu je potrebna nova vlada.

Iako je pohvalio trogodišnji rad dosadašnjeg premijera Filipa, Makron je nedvosmisleno najavio promene neophodne da se savlada trnovit put na kojem se našla francuska privreda.

Makron je ranije najavio rekonstrukciju vlade, koja je planirana kako bi pružio veću podršku politici zaštite životne sredine, te pokušao da povrati poverenje razočaranih birača, navodi Rojters.

Skaj njuz piše da bi nakon ostavke Filip mogao da postane i Makronov rival na predsedničkim izborima za dve godine, pošto je premijerova popularnost u porastu poslednjih nedelja.

Eduar Filip (49) bio je na položaju premijera Francuske od 15. maja 2017. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading