PUTIN ANALIZIRAO DOSADAŠNJU BORBU SA KORONOM: Ruski zdravstveni sistem pokazao fleksibilnost

Autor: Tanjug

Svet

28.06.2020

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je u suštini bila spremna da odgovori na pandemiju korona virusa i njen javni zdravstveni sistem je pokazao fleksibilnost i spremnost na angažovanje, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Putin je za televiziju Rosija 1 rekao da se ruski zdravstveni sistem efikasno suočio sa pandemijom korona virusa zahvaljujući tome što je bio sistematski pripreman tokom prethodnih godina i decenija.

On je dodao i da su ruski zdravstveni radnici pokazali odličan nivo stručnosti, prenosi Tas.


- Znamo i već smo govorili o tome da nemamo dovoljno visoko specijalizovanih lekara i da moramo da poboljšamo profesionalne obuke medisinskog osoblja, ali ispostavilo se da u suštini naša zemlja može da se nosi sa izazovima sa kojima se suočio ceo svet - istakao je ruski predsednik.

Više informacija iz rubrike svet pročitajte ovde.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Putin je naglasio i da su ruske vlasti pravovremeno reagovale na širenje pandemije u drugim zemljama i, između ostalog, zatvaranjem granice.


- Čim se virus pojavio, počeli smo trenutno da reagujemo - rekao je Putin.

Putin je dodao i da Rusija, iako se nalazi na trećem mestu u svetu po broju zaraženih, može da računa sa jednim od najmanjih procenata smrtnosti.

- Za sada je, hvala bogu, tako. Nadam se da će nastaviti da tako bude ili da će biti čak i bolje, s obzirom da se situacija poboljšava - rekao je Putin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading