Prvi put nakon dužeg vremena: Dan bez preminulih od korone u jednoj od najteže pogođenih regija

Autor: Tanjug, Republika

Svet

28.06.2020

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put nakon nekoliko meseci, Madrid, najteže pogođena regija u Španiji zabeležila je nula smrtnih slučajeva od korona virusa, napisala je danas na Tviteru regionalna liderka Isabel Ajuso.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Juče je obeležen prvi dan da Madrid nije registrovao nijednu smrt od kovid-19. Zajedno možemo učiniti da se ova noćna mora više ne ponovi - napisala je Ajuso. Širom Španije virus je odneo 28.341 život, a više od 8.400 u Madridu, saopštilo je ministarstvo zdravlja, prenosi Gardijan.

Brojka uključuje, međutim, samo one koji bili pozitivni na testu, što znači da se hiljade "viška" smrtnih slučajeva zabeleženih u istom vremenskom periodu ne uračunavaju, čak i kad se sumnja da je uzrok smrti kovid-19.

S obzirom na to da broj smrtnih slučajeva širom Španije opada svakoga dana, zdravstveni zvaničnici kažu da je fokus sada na nadgledanju 25 aktivnih žarišta širom zemlje. Najveće je u severoistočnoj provinciji Ueska, gde je 290 ljudi pozitivno.

Sve vesti iz rubrike svet pročitajte ovde.

Lokalizovana izbijanja nastaju jer Španija pokušava da spasi svoju turističku industriju, koja čini 12 odsto BDP zemlje.

Iako je Španija prošle nedelje otvorila svoja vrata turistima iz EU i zone Šengena, odlučila je da produži zabranu pristajanja za kruzere u svojim lukama, prema nalogu ministara objavljenom u subotu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading