ZEMAN PONOVO NANIŠANIO NOVINARE

Autor: blic.rs

Svet

20.10.2017

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Češke Miloš Zeman, poznat po tome da ne podnosi novinare, pohvalio se danas i pokazao im najnoviji poklon koji je dobio tokom obilaska zapadne Češke - drvenu pušku sa napisom "na novinare" sa šaržerom u vidu flaše Zemanovog omiljenog likera.

RepublikaFoto: youtube.com/Zdenek Chytra
Ne podnosi predstavnike sedme sile: Miloš Zeman

- Neću da provociram, ali bih da se pohvalim šta sam dobio u Nepomuku. Ovo je automat. A pogledajte, na njemu je napis 'na novinare'. Tako da možete polako da počnete da se povlačite jer ne umem da pucam. Ne plašite se, originalni šaržer napravljen je od flaše beherovke - rekao je Zeman na završnoj konferenciji za novinare tokom obilaska zapadne Češke.

Ovo nije prvi put da Zeman nišani na novinare, a u jednoj od poseta češkim vojnim bazama nišanio je na njih i pravim vatrenim oružjem.

Pre 10 dana Zeman je u Savetu Evrope šokirao svojim zahtevom obezbeđenju i zvaničnicima u pratnji da sklone snimatelja češke televizije koji je na korektnoj udaljenosti radio svoj posao i snimao posetu Strazburu, jer će ga u suprotnom ubiti.

Zemanov portparol Jirži Ovčaček pravdao je takvu reakciju predsednika time što češki javni tv servis vreba kada će predsednik, koji zbog dijabetesa ima probleme s nervima na nogama i teško se kreće, ponovo posrnuti, da to objavi i pripiše Zemanovoj neskrivenoj strasti prema alkoholu, posebno likeru Beherovka, koga se po sopstvenom priznanju ne odriče ni posle upozorenja lekara.

Svet je obišla i njegova neslana šala ovog maja u Pekingu, kada je pogrešno verujući da ga niko ne čuje kazao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da u sali za konferencije ima suviše novinara i da bi ih trebalo likvidirati, na šta mu je Putin, kako su snimili ruski mediji, odgovorio da novinari ne smeju da se likvidiraju, ali da bi moglo da ih bude manje na događaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading