RAZGOVARALI PUTIN I MAKRON: Potrebna nova arhitektura evropske bezbednosti

Autor: Tanjug

Svet

26.06.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i razgovarali su danas preko video linka o brojnim globalnim izazovima, razvoju bilateralnih odnosa i mogućnostima za rešavanje sukoba u Libiji, Siriji i Ukrajini, kao i da su razmenili gledišta o primeni "nove arhitekture evropske bezbednosti", izvestio je TAS.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ/Tanjug/AP
Makron i Putin

- Putin i Makron složili su se da Rusija i Francuska, kao stalne članice Saveta bezbednosti UN, imaju posebnu odgovornost za očuvanje mira i bezbednosti u svetu. U tom kontekstu, dvojica lidera saglasili su se da je veoma značajno da se realizuje inicijativa Rusije o organizovanju samita šefova država stalnih članica SB UN - navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin i Makron su razmotrili i različite aspekte stanja strateške stabilnosti u svetu i naglasili da je važno da se očuva međunarodni mehanizam za kontrolu naoružanja i dodatno ojača poverenje i predvidivost u vojnoj sferi.

Više informacija iz rubrike svet pronađite ovde.

Kako se navodi, ruski i francuski predsednik takođe su razmenili gledišta o mogućnostima za uspostavljanje nove arhitekture evropske bezbednosti.


- U tom kontekstu, dvojica lidera saglasili su se o ključnim pitanjima koja u tom domenu definišu rusko-francuske odnose - navodi se u saopštenju Kremlja.

Francuski predsednik je prihvatio poziv Vladimira Putina da zvanično poseti Rusiju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading