TRAMP ŽESTOKO: Hapsite demonstrante!

Autor: Tanjug

Svet

26.06.2020

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp na svom Tviter nalogu pozvao je na hapšenje demonstranata koji su uključeni u ovonedeljni pokušaj rušenja statue generala i nekadašnjeg predsednika Endrua Džeksona u parku ispred Bele kuće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je danas retvitovao poster poternicu FBI-ja na kojem su prikazane slike 15 demonstranata koji su traženi zbog "vandalizacije savezne imovine".

Tramp je napisao: "MNOGO ljudi u pritvoru, a mnogi drugi se traže zbog vandalizacije savezne imovine u parku Lafajet. 10 godina zatvorske kazne!"


Demonstranti su u poneđeljak uveče pokušali da povuku statuu konopcima i lancima. Policija je odbila demonstrante i zatvorila park, prenosi AP.

Više informacija iz rubrike vesti pročitajte ovde.


U utorak je policija očistila celo područje i oterala demonstrante sa raskrsnice, koja je nedavno preimenovana u "Black Lives Matter Plaza" (Trg životi crnaca su važni).

- Ovlastio sam Saveznu vladu da uhapsi svakoga ko je uništio ili oštetio bilo koji spomenik, statuu ili drugu takvu saveznu imovinu u SAD i kazni zatvorskom kaznom u trajanju do 10 godina prema Zakonu o očuvanju spomenika veterana ili drugim primenljivim zakonima - tvitovao je Tramp u utorak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading