ORBAN OPTUŽUJE: Evropa primenjuje "Sorošev plan"

Autor: Tanjug

Svet

20.10.2017

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer Viktor Orban optužio je danas Evropski parlament da je počeo da primenjuje "Sorošev plan" pošto je odbor EP za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnja pitanja (LIBE) usvojio izveštaj o primeni Dablinskih propisa.

RepublikaFoto: youtube.com/Vlad Tepesblog
Udario na bogatog zemljaka: Viktor Orban

Izveštaj LIBE "zanemaruje opasnost da postoji veza između migracije i terorizma", rekao je Orban dodavši da će primena tih propisa takođe ograničiti ovlašćenja država članica.

On je ocenio da je uprkos "zabrinjavajućim razlikama po tim pitanjima" između Višegradske četvorke i Evropske komisije, radna večera lidera V4 i predsednika EK Žan-Klod Junkera u sredu bila uspešna.


Takođe je dodao da postoji dobra šansa za poboljšanje saradnje, prenosi MTI. 

Prema njegovim rečima, nesuglasice po pitanju budućnosti Evrope i migracije više su ukorenjeni u kulturološkim nego političkim razlikama. 

- Razjasnili smo izvestan broj pitanja oko kojih se ne slažemo i uspeli da kažemo Junkeru da želimo više poštovanja za narode Centralne Evrope, među kojima su i Mađari - rekao je Orban.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading