Tramp o neredima u SAD: Mentalno nestabilna levo orijentisana rulja pokušava da vandalizuje našu istoriju!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.06.2020

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da se protivi uklanjanju statue Teodora Ruzvelta koja se nalazi ispred Muzeja prirodne istorije u Njujorku, nakon što je grad najavio da će izaći u susret molbi rukovodstva muzeja i skloniti statuu, za koju mnogi tvrde da simbolizuje rasnu diskriminaciju i kolonijalnu ekspanziju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Smešno, nemojte to raditi - napisao je američki predsednik Donald Tramp na tviteru povodom najave da će statua biti uklonjena.

Demonstranti koji protestuju protiv rasizma u Americi i širom sveta, od vlasti zahtevaju da uklone spomenike podignute u čast onih koji su podržali ropstvo i imali istaknutu ulogu u kolonijalizmu.

Tramp je osudio proteste i rekao da se demonstanti ponašaju na loš način.

- Mentalno nestabilna levo orijentisana rulja pokušava da vandalizuje našu istoriju, da oskrnavi naše spomenike - naše divne spomenike - da sruši naše statue, da negira i progoni svakoga ko se ne povinuje njenim zahtevima za apsolutnom i potpunom kontrolom. Mi se nećemo povinovati - izjavio je Tramp prošle nedelje na skupu pred svojim pristalicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading