UZBUNA U BELOJ KUĆI: Šest zaposlenih u Trampovoj kampanji pozitivno na koronu

Autor: Tanjug

Svet

21.06.2020

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šest osoba koje su radile na pripremi subotnjeg predizbornog skupa predsednika SAD Donalda Trampa u Tulsi, u američkoj saveznoj državi Oklahomi, pozitivne su na korona virus, saopšteno je iz Trampove kampanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- U skladu sa protokolima o bezbednosti, radnici kampanje testirani su na COVID-19 pre događaja. Šest članova je testirano pozitivno posle više stotina obavljenih testiranja - rekao je predstavnik Trampove kampanje, prenosi Si-En-En.

On je dodao da su hitno preduzete mere i da su zaraženi prebačeni u karantin, kao i da na današnjem skupu neće biti niko zaražen korona virusom ili bilo ko od drugih zaposlenih koji su bili u kontaktu sa šestoro zaraženih radnika.


Predstavnik Trampove kampanje je podsetio i na mere pred predizborni skup u Tulsi, koje podrazumevaju da se svim učesnicima mitinga proverava temperatura i da im se dele zaštitne maske i rukavice.

AP je ranije izvestio da se Trampov miting održava samo nekoliko ulica od mesta na kojem se 1921. godine dogodio istorijski masakr Afroamerikanaca, jedan od najkrvavijih u američkoj istoriji, zbog čega su aktivisti crnačke zajednice u Tulsi upozorili da bi miting mogao da izazove nasilje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading