U Atini protesti zbog migranata

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.06.2020

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više stotina ljudi okupilo se danas u Atini povodom Svetskog dana izbeglica kako bi upozorile na položaj migranata u Grčkoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Demonstranti su upozorili da se više hiljada migranata u Grčkoj nalazi u opasnosti da budu isterani iz svojih prebivališta zbog politike grčke Vlade.

Oko 1.100 demoinstranata prema proceni policije, a 2.000 po proceni francuske novinske agencije AFP, hodalo je centrom Atine, noseći transparente na kojima je, između ostalog, pisalo: "Neka niko od izbeglica ne bude bez krova nad glavom, progonjen i zatvoren".

Većina demonstranata bili su simpatizeri antirasističkih organizacija kojima se pridružio poneki izbeglica iz kampova u blizini Atine, prenela je Hina.

Izbeglice kojima je odobren azil mogle su tokom šest meseci koristiti stanove koji su im dodeljeni.

Konzervativna vlada premijera Kirijakosa Micotakisa skratila je taj period na mesec dana, zbog čega je Visoki komesarijat za izbeglice UN (UNHCR) izrazio zabrinutost, upozorivši da bi na taj način na hiljade izbeglica mogle ostati bez krova nad glavom, podseća Frans pres.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading