EVROPA OKRENULA LEĐA VAŠINGTONU: Nećemo podržati sankcije Iranu

Autor: Tanjug

Svet

19.06.2020

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika Britanija, Francuska i Nemačka saopštile su danas da neće podržati pokušaj SAD da jednostrano ponovo uvedu sankcije UN Iranu. One su međutim naglasile da žele da razgovaraju sa Iranom o njegovom učestalom kršenju nuklearnog sporazuma iz 2015. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Prema sporazumu iz 2015. godine koji je Teheran potpisao sa svetskim silama o ograničavanju svog nuklearnog programa u zamenu za ukidanje sankcija, embargo UN na oružje trebalo bi da istekne u oktobru.

SAD su napustile taj sporazum 2018. godine, ali kažu da žele da produže taj embargo.


- Čvrsto vjerujemo da bilo koji unilateralan pokušaj uvođenja sankcija UN može da ima ozbiljne štetne posledice u Savetu bezbednosti UN - izjavili su ministri spoljnih poslova tri evropskih zemalja posle razgovora u Berlinu, prenosi Rojters.

Oni su naglasili da neće podržati odluku koja ne bi bila u skladu sa njihovim naporima da se očuva nuklearni sporazum sa Iranom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading