Drakonske kazne u Turskoj zbog nenošenja zaštitnih maski

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.06.2020

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 48 turskih provincija obavezno je nošenje zaštisnih maski, a za one koji se ne budu pridržavali te odrredbe, predviđena je kazna od 900 turskih lira, što je vise od 100 evra, navodi sajt Haberler.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Turske vlasti uvele su obavezu nošenja maski u tri najveća grada i subotu će zbog studentskih ispita uvesti ograničeni policijski čas, kako bi sprečile širenje koronavirusa, nakon što je došlo do porasta broja novih slučajeva posle ponovnog otvaranja mnogih firmi.

Guverneri Istanbula, Ankare i Burse saopštili su da će maske biti obavezne na osnovu preporuka naučnog savetodavnog veća.

U Turskoj se beleži porast broja novozaraženih, a ministarstvo zdravlja je saopštilo da je u poslednjih mesec dana dnevni broj novih slučajeva oko 600 samo u Istanbulu, koji je sa 15 miliona stanovnika najmnogoljudniji grad u toj zemlji.

U Turskoj je od početka epidemije potvrđeno više od 184.000 slučajeva, a preminule su 4.882 osobe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading