Soroševa glavna uloga za Mariju Mezu u prevari sa migrantskom najezdom

Autor: Republika

Svet

15.06.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prljavi prsti Džordža Soroša umešani su u organizaciju velikog marša migranata na Ameriku u aprilu 2018. Ovaj dobro režirani spektakl, čija je meta bio Donald Tramp, raskrinkan je zahvaljujući dokazima i slikama koje su otkrili aktivisti Q-anona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustarcija

Da bi sve delovalo efikasnije u medijima, glavnim igračima među migrantima dele se narukvice različitih boja i značenja za spremljene kamermane. Neki ljudi preteruju u glumi, navodno bežeći od brutalne policije koja mirno stoji u kordonu.

Drugi su vrlo uverljivi, pa su postali medijske zvezde, kao što su Marija Meza i njeno petoro dece iz Hondurasa. Ona govori o teroru, strahu za svoju decu i tvrdi da su im oči otečene od suzavca koji baca zla granična policija. Međutim, nije tako - ni na jednoj slici na njenoj deci nema znakova da su bila žrtve suzavca. Kamerman snima bez ikakve panike, a dima nigde nema.

Na primer, jedan od izbeglica baca gasnu kutiju da bi to pripisao policiji i da bi bilo efektnije. Marija sutradan pokazuje tu kutiju kao dokaz brutalnosti, a u stvari se radi o kutiji koja se koristi za snimanje filmova i ne pravi nikakvu štetu. Sledećeg dana Marija Meza je snimljena kako izlazi iz vozila i kreće u još jedan radni dan sa decom, očigledno dobro plaćena za odrađeni posao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading