NE BIRA SREDSTVA! Bajden preti vojnim pučem Trampu

Autor: Republika

Svet

12.06.2020

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat Demokratske partije na narednim izborima Džo Bajden smatra da aktuelnog predsednika Amerike Donalda Trampa čeka vojni puč ako odbije da prizna poraz!

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Džozef Bajden

Na pitanje novinara CNN šta misli šta se može desiti ako Tramp izgubi na predsedničkim izborima u novembru, ali odbije da prizna njegove rezultate i napusti funkciju, bivši potpredsednik SAD je odgovorio da bi u tom slučaju vojska mogla da pomogne.

- Obećavam vam, apsolutno sam siguran da će ga oni brzo izvesti iz Bele kuće - zapretio je Bajden.

On je dodao da se u američkoj vojsci mnogi protive pokušajima aktuelnog predsednika SAD da pretvori Ameriku u militarističku državu i izjavio da se ponosi vojnicima koji su nedavno kritikovali Trampa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Slično mišljenje je izrazio i član Predstavničkog doma iz Luizijane, demokrata Sedrik Ričmond.

- Siguran sam da će se generali i drugi ljudi aktivirati i osigurati mirnu predaju vlasti - izjavio je Ričmond.

GENERAL SE KAJE

Ove huškačke izjave Bajdena i Ričmonda kao da su odmah izazvale reakciju kod načelnika združenog generalštaba američkih oružanih snaga generala Marka Milija. On je odmah izjavio da je pogrešio kada se pridružio Trampu tokom fotografisanja ispred Crkve Svetog Jovana u Vašingtonu nakon što su vlasti suzavcem i gumenim mecima rasterale demonstrante okupljene blizu Bele kuće.

- Nije trebalo da budem tamo. Moje prisustvo u tom trenutku i u tim uslovima stvorilo je percepciju da se vojska meša u unutrašnju politiku. To je bila greška iz koje sam, kao vojnik, naučio i nadam se da svi mogu da uče iz nje. To je pokrenulo nacionalnu debatu o ulozi vojske u civilnom društvu. Moramo da poštujemo princip apolitične vojske koji je duboko ukorenjen u temeljima naše republike - pravdao se Mili.

"MAJKROSOFT" UZ BAJDENA

Očekivano, brže-bolje i "Majkrosoft" Bila Gejtsa stao je na stranu Bajdena. Ovaj gigant je objavio da neće da prodaje svoju tehnologiju prepoznavanja lica policiji "sve dok u Sjedinjenim Američkim Državama ne bude postojao federalni zakon koji reguliše to pitanje", uz dodatak da "postoji bojazan da bi tehnika prepoznavanje lica mogla biti zloupotrebljena i nezakonito korišćena protiv demonstranata na protestima".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bil Gejts

Podsetimo, nemiri širom SAD traju od 25. maja zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je preminuo u Mineapolisu nakon što mu je beli policajac tokom privođenja držao koleno na vratu gotovo devet minuta i ugušio ga.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading