(VIDEO) DŽINOVSKA OFELIJA POTAPA EVROPU: Olujni vetar nosi brodove ko od šale

Autor: Republika

Svet

19.10.2017

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početkom nedelje oluja Ofelija snažno je udarila u obalu Irske i u celoj zemlji izazvala saobraćajni i energetski kolaps i veliku materijalnu štetu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Strašni vetrovi nose sve pred sobom

U oluji su život izgubile tri osobe, oko 210.000 domova u Republici Irskoj ostalo je bez struje, oko 48.000 bez vode, a zatvorene su i mnoge saobraćajnice i neki aerodromi. Vlasti su zatvorile sve škole, mnoge javne službe, prevoz i prodavnice, pozivajući stanovnike da ostanu kod kuće, piše Jutarnji.hr.

Kako se oluja pomerala prema severu ostrva, nastradala je i Severna Irska, u kojoj je nekoliko stotina domova i firmi ostalo bez struje, a jedan deo oluje pogodio je i zapadnu obalu Engleske.

Koliko su bili jaki vetrovi, najbolje pokazuju dva videa koja su se pojavila na društvenim mrežama. Na prvom se vidi kako jedan slap u dolini Malerstang u engleskoj pokrajini Cumbira olujni vetar doslovno nosi u suprotnom smeru.

U drugom slučaju je u pitanju video koji je neko snimio na trgovačkom brodu u blizini irskog grada Korka, a sa kojeg se vide ogromni talasi koji ionako veliki brod ljuljaju kao da je u pitanju neka manja jedrilica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading