Ruski mediji potpuno NEZAINTERESOVANI ZA KOLINDU

Autor: Tanjug

Svet

19.10.2017

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za razliku od hrvatskih medija koji su posetu Kolinde Grabar Kitarović Rusiji predstavili kao veliki događaj, ruski mediji taj događaj skoro da nisu ni ispratili.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rusi samo najavili posetu, i ništa više

Većina vodećih ruskih medija nije ni izvestila o susretu Grabar Kitarovićeve i ruskog predsednika Vladimira Putina ili su to pak učinili usputno, navodi Index.hr.

Dnevni list Komersant najavio je posetu hrvatske predsednice Rusiji, naglasivši da se taj dolazak dugo pripreman s hrvatske strane. Istakli su da su odnosi Hrvatske i Rusije "na ledu od 2009. godine, kad je Hrvatska ušla u NATO", i spomenuli da u protekle dve godine Hrvatska u Moskvi nije imala ambasadora.

Navodi se i da taj ruski dnevnik piše kako je svrha dolaska hrvatske predsednice da "sprovede svojevrstan inventar bilateralnih odnosa i ustanovi moguća područja buduće saradnje". 

Ruski list napominje i da u hrvatskoj delegaciji nema ni ministarke spljnih poslova ni ministarke privrede iako će se u Moskvi održati rusko-hrvatski privredni forum. 

Agencija Tass je objavila i kratki intervju s Grabar Kitarovićevom, u kojem je predsednica ozbiljno izjavila kako je uverena da Hrvatska može postati posrednica između Rusije i NATO, te da pogoršanje tih odnosa znači nestabilnost u Evropi, prenosi Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Legionarii

30.01.2018 14:45

Dobar potez kojim se pokazuje da je Srbija faktor stabilnosti na Balkanu.