Pušten jedan od policajaca optužen za ubistvo Flojda!

Autor: Tanjug

Svet

11.06.2020

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tomas Lejn, jedan od četvorice bivših policajaca u Mineapolisu, koji su optuženi zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, pušten je iz zatvora u okrugu Henepin u saveznoj američkoj državi Minesoti, uz kauciju od 750.000 dolara, pokazuju podaci kancelarije šerifa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Lejn je jedan od trojice policajaca koji su optuženi za pružanje pomoći i podržavanje ubistva drugog stepena, kao i za pružanje pomoći i podržavanje ubistva s predumišljajem drugog stepena u slučaju smrti Flojda 25. maja.

Četvrti policajac Derek Šovin, koji je pritiskao kolenom vrat Flojda dok je on uzivikivao da ne može da diše, optužen je za ubistvo drugog stepena i ubistvo s predumišljajem drugog stepena.


Sva četvorica su otpuštena iz policije u Mineapolisu.

Advokat Lejna Erl Grej rekao je novinarima da je njegov klijent pokušao da pomogne Flojdu, prenosi Rojters.

On je za lokalni Star Tribjun naveo da je organizovano prikupljanje novca za plaćanje Lejnove kaucije preko društvenih medija putem Pej pal donacija.

Sajt je oboren od tada.

Naredno ročište Lejna zakazano je za 29. juna, a njegov advokat planira da podnese zahtev za odbacivanje optužbi, prenose mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading