Granica Kanada-SAD ostaje zatvorena i posle 21. juna

Autor: Tanjug

Svet

10.06.2020

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanadsko-američka granica ostaće zatvorena i posle 21. juna, kako je prethodno bilo odlučeno, za sav saobraćaj koji nije neophodan, kažu izvori Si-Bi-Si njuza.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Izvori kanadske TV mreže koji su direktno upoznati sa situacijom, potvrdili su da Kanada i SAD pregovaraju o produženju graničnih ograničenja, ali sporazum tek treba da bude potpisan.

Obe zemlje su u martu postigle sporazum o privremenom zatvaranju granica čime su zabranjena putovanja, ali se dozvoljava trgovinskim pošiljkama i radnicima koji rade neophodne poslove da nastave kretanje u oba smera.

Nejasno je koliko dugo će biti produžena ograničenja za prelazak iz jedne zemlje u drugu.

Prvobitni sporazum produžen je prvi put u aprilu za 30 dana - do 21. maja, a drugi put je produžen za još 30 dana prošlog meseca.

U ponedeljak je savezna vlada najavila da će Kanada početi da dopušta nekim članovima porodice odvojenim privremenim ograničenjima putovanja zbog pandemije da pređu granicu.

- Odobravamo ograničena izuzeća, kako bismo omogućili bliskim članovima porodica, ili osobama sa stalnim boravkom da dođu u Kanadu-   izjavio je premijer Džastin Trudo.

- Ovo je neverovatno teško vreme, teško je biti odvojen od supružnika, deteta ili majke i oca - dodao je Trudo.

On je podsetio da će svako ko uđe u Kanadu morati da bude u karantinu 14 dana, a nepoštovanje pravila može rezultirati "ozbiljnim kaznama".

Te promene stupile su na snagu u ponedeljak u ponoć i primenjuju se na strane državljane čiji su članovi porodice Kanađani i imaju stalni boravak u zemlji, a uslov je i da nemaju korona virus.



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading