TO JE INFEKCIJA, NIJE KUGA! Zelenski hteo da ga zaraze koronom, ovaj cilj želeo je da postigne

Autor: Tanjug

Svet

09.06.2020

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da bi ohrabrio svoje građane, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je hteo da ga zaraze korona virusom. Svojim pomoćnicima je kazao da hoće da se zarazi koronom i da ga izoluju u kabinetu da pokaže građanima da je to infekcija, a ne kuga.

RepublikaFoto: youtube.com/ World Economic Forum
Vladimir Zelenski

- Smatrao sam da narod treba da se oslobodi straha i depresije jer je atmosfera bila strašna i mnogi su pomislili da će svi pomreti - kazao je predsednik Zelenski.

Međutim, u predsedničkoj administraciji Ukrajine avanturističku ideju Zelenskog nisu prihvatili i kazali su mu da bi to bilo preterivanje.

Najverovatnije da bi Zelenski teško našao lekara koji bi hteo namerno da ga zarazi.

- Verujem da bi mi porodica oprostila i verovatno bi kazali da sam ludak i u principu bi bili u pravu - kazao je Zelenski.

U Ukrajini je od korone zaraženo više od 27.000 ljudi, a preminulo je oko 797 bolesnika. Da bi se efikasnije lečili oboleli od korone Zelenski je potpisao zakon o obaveznom testiranju svih koji imaju simptome bolesti kao i onih koji su sa njima bili u kontaktu. Takođe, obavezno moraju da se testiraju svi pripadnici oružanih snaga Ukrajine kao i policija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading