(VIDEO) JOŠ JEDNA U NIZU ŠOKANTNIH IZJAVA DONALDA TRAMPA: Danas je divan dan za Džordža Flojda

Autor: Tanjug

Svet

05.06.2020

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp je tokom konferencije o ekonomskom opravku Amerike govorio i o protestima zbog ubistva Džordža Flojda, koji je juče sahranjen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Nadam se da nas Džordž gleda odozgo i govori: "Ovo što se događa u našoj zemlji je divno". Ovo je divan dan za njega, divan dan za sve. Ovo je divan dan za sve nas kad se radi o jednakosti - rekao je Tramp.

Na pitanja novinara da objasni na šta tačno misli kada kaže da je ovo divan dan za Flojda, Tramp je samo odlazeći ponovio: "Ovo je divan dan."

 

Protesti su počeli prošle nedelje nako što je afroamerikanac umro od posledica gušenja kada mu je policajac stavio nogu na vrat.

 

- Jednaka pravda po zakonu mora značiti da svaki Amerikanac dobija jednak tretman u svakom susretu s policijom nezavisno od rase, boje kože, roda ili verovanja, policija ih mora pravedno tretirati. Svi smo videli što se dogodilo prošle nedelje, ne možemo dopustiti da se to događa - rekao je Tramp, prenosi Indeks.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading