Najluđa teorija zavere o ubistvu Flojda! Sve je laž, policajac je GLUMAC!

Autor: Kurir, Republika

Svet

04.06.2020

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo Džordža Flojda, koje je tema broj jedan u svim svetskim medijima poslednjih dana, sa sobom je kao po običaju povukla mnoge teorije zavera a jedna od najluđih je da zapravo ubistva nije ni bilo te da je reč o glumi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/pixabay.com/fotomontaža/E.D.
Foto: Ilustracija

Ova teorija se veoma brzo raširila po društvenim mrežama a njeno glavno uporište je profil na IMDB-u sa imenom Dereka Čovina - policajca koji je ubio Džordža Flojda. 

Tako se raširila sumnja u istinitost šokantnih snimaka koji su zgrozili čitav svet, na kojima se vidi kako Derek kolenom pritiska vrat crnca Džordža Flojda nakon čega mučeni čovek umire. 

Foto: Printskrin/IMDB

Kao i obično, veliki potresi u društvu dovode do još veće polarizacije društva, ali je prosto neverovatno kako su mnogi poverovali u teoriju da je uhapšeni policajac zapravo "krizni glumac" odnosno onaj koji se angažuje u režiranim prikazima najčešće nekih katastrofa ili nesreća poput terorističkih napada, poplava, požara i sl. 

Foto: Printskrin/Facebook.com

Tako je jedna od korisnica društvenih mreža uz prikaz scene ubistva Flojda navela navodne dopkaze da je sve zavera:

- Još jednom smo prevareni! Ponovo! Lažna vest! Derek Čovin je glumac. Njegovo ime se pojavljuje na IMDBu i to u vezi sa ovim video - napisala je.

Međutim, portparol IMDB-a objasnio je za Rojters da je reč o "profilu" koji je na ovom sajtu napravljen 28.maja, odnosno 3 dana nakon Flojdovog ubistva.

- Mnogi ljudi koji nisu glumci imaju profile na IMDB zato što se njihovo ime pojavljuje po prirodni njihovog posla u medijima - rekao je  on. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading