(ŠOK VIDEO) Pogledajte kako u Čikagu razvlače policiju po ulicama!

Autor: Republika

Svet

02.06.2020

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U gradovima širom SAD građani se danima sukobljavaju sa policijom zbog brutalnosti prilikom hapšenja nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu zbog kojeg je uhapšen jedan policajac. Protesti su izbili su najmanje 30 američkih gradova, a na najnovijem snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se kako građani bukvalno razvlače policajce po ulicama!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Demonstracije u Čikagu

Sve je počelo snimkom na kojem se jasno vidi da policajac kolenom pritiska vrat Džordžu Flojdu iako se on nije opirao hapšenju.

Brutalnost policije bila je okidač za građanske proteste, prvo u Mineapolisu gde se incident i dogodio, a potom i u ostalim gradovima širom Amerike. Građani su besni zbog oživljenog rasizma, pa danima na veoma radikalan način iskazuju nezadovoljstvo. 

Snimak iz Čikaga samo je još jedan u nizu prikaz alarmantne situacije. Narod je udario na državu i na predstavnike države i to ne jenjava danima. 

U ovom videu može se videti kako demonstranti udaraju i vuku po ulicama policajce.

 

 

Inače, policajac koji je hapsio Flojda je uhapšen je i optužen za ubistvo, a trojica njegovih kolega su pod istragom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading