PONOVO KARANTIN: Nakon skoka u broju zaraženih koronom, ova zemlja ponovo zaoštrava mere!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

28.05.2020

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južna Koreja prijavila je danas najveći skok u broju slučajeva koronavirusa posle više od 50 dana i saopštila da će primeniti oštrije mere karantina u naredne dve nedelje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Vlada je na vanrednoj sednici odlučila da ponovo zatvori javne objekte poput parkova, muzeja i državnih pozorišta u oblasti Seula u naredne dve nedelje, kako bi usporila širenje koronavirusa.

Zvaničnici savetuju privatne škole i igraonice da se zatvore tokom tog perioda ili na neki drugi način primene mere za borbu protiv virusa.

- Naredne dve nedelje biće ključne u obuzdavanju infekcije - rekao je ministar zdravlja Park Neung-hu i pozvao građane da izbegavaju okupljanja koja nisu neophodna, a kompanije da ponovo uvedu rad od kuće.

Direktorka Korejskog Centra za kontrolu i prevenciju Džeong Eun-Kjeong rekla je da će Južna Koreja možda morati da ponovo uvede restriktivne mere fizičke distance, navodeći da je zdravstvenim radnicima sve teže da prate kako se virus prenosi.

- Daćemo sve od sebe da pratimo kontakte i primenimo preventivne mere, ali su ti napori ograničeni - rekla je ona.

Korejski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštio je da je 67 od 79 novih slučajeva iz Seula, gde živi polovina od 51 miliona stanovnika Južne Koreje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading