Tankeri iz Irana prepuni nafte približavaju se Karibima, Američka mornarica u pripravnosti

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

22.05.2020

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Flotila pet iranskih tankera sa 1,5 miliona barela nafte preko potrebne Venecueli približava se Karibima, a prvi brod bi trebalo da uđe u vode Venecuele u nedelju, pokazuju podaci za praćenje brodova kompanije "Refinitiv Eikon".

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera English
Foto: Ilustracija

Ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino najavio je ranije da će tankere dočekati ratna mornarica u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni koja se prostire 370 kilometara od njene obale, kako bi sprečila eventualni pokušaj SAD da ih zaustavi.

- Kad uđu u našu ekonomsku zonu, pratiće ih brodovi i avioni vojske Venecuele da ih pozdrave i zahvale iranskom narodu na saradnji i solidarnosti - rekao je Padrino

Opozicioni lider Huan Gvaido rekao je ranije da su venecuelanski zvaničnici platili naftu Iranu "krvavim zlatom" iz neformalnih rudnika u džunglama na jugu zemlje u kojima je bilo masivnih zločina kriminalnih bandi koje se bore za teritoriju.

SAD, koje su uvele sankcije Venecueli i Iranu razmatraju reakciju na ovu isporuku, rekao je visoki neimenovani američki zvaničnik, prenosi Rojters.

Američka mornarica pojačala je prisustvo u Karipskom moru zbog, kako je saopštila, akcija suzbijanja krijumčarenja narkotika. A portparol Pentagona Džonatan Hofman rekao je juče da ne zna za bilo kakve operacije vezane za iranske tankere.

- Nastavljamo da govorimo da Iran i Venecuela krše međunarodne sankcije prema obe zemlje ovom isporukom - rekao je on novinarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading