Danas hitan sastanak NATO o povlačenju SAD iz Sporazuma

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.05.2020

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO će danas održati hitan sastanak povodom odluke SAD da se povuku iz Sporazuma o otvorenom nebu, potvrdio je predstavnik pres-službe Alijanse.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U sedištu NATO-a odbili su da odgovore na pitanje koja članica je podnela inicijativu za sastanak, ali agencija navodi pozivajući se na izvore da su to bile SAD koje traže podršku članica za svoju odluku.

SAD su saopštile da se povlače iz tog sporazuma i optužile Rusiju da ga navodi krši. Alijansa je takođe izrazila zabrinutost zbog navodne ruske "selektivne primene Sporazuma o otvorenom nebu".


Administracija američkog predsednika Donalda Trampa saopštila je ranije da se SAD povlače iz Sporazuma o otvorenom nebu kojim se državama "30-plus" dozvoljava da obavljaju nenaoružane posmatračke letove iznad svojih teritorija a koji je potpisan pre 18 godina u cilju promovisanja poverenja i sprečavanja sukoba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading