Ubijena blogerka koja je optuživala vladu za korupciju

Autor: Agencije

Svet

16.10.2017

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malteška blogerka Dafne Karuana Galicija, čije su optužbe o korupciji vlade dovele do prevremenih izbora u junu, poginula je u eksploziji bombe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ubijena blogerka Dafne Karuana Galicija

Kako su saopštili policijski i politički izvori, bomba je bila postavljena ispod njenog automobila.

Eksplozija se dogodila u mestu Bidnija, blizu Moste, neposredno nakon što je ona napustila svoju kuću, navode izveštaji. Detonacija je bila toliko snažna da je vozilo bačeno u obližnje polje, prenela je agencija Frans pres.

Malteški premijer Džozef Muskat je na konferenciji za štampu sazvanoj posle tog zločina osudio "varvarski napad" i naredio bezbednosnim snagama da upotrebe sva raspoloživa sredstva da se počinioci privedu pravdi. 


- Ono što se danas desilo je neprihvatljivo na više nivoa. Danas je crni dan za našu demokratiju i slobodu izražavanja - rekao je Muskat i pozvao ostrvo na jedinstvo. 

Ministar energetike, šef kabineta premijera Muskata, pa i njegova supruga osumnjičeni su da imaju ofšor račune koji su otkriveni u okviru skandala Panamskih dokumenata. Muskat je kategorički demantovao optužbe i obećao da će podneti ostavku ukoliko se pokaže da su tačne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading