Sumnjiva veza Bil Gejtsa i Pentagona: Vakcina protiv koronavirusa služiće za kontrolu uma

Autor:

Svet

17.05.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija koronavirusa svet uvela u stanje kakvo nije poznato u prethodnim razdobljima. Karantin, ograničenje kretanja ljudi, imaju strahovite posledice po ekonomiju. Šteta koja nastaje tokom trajanja pandemije služi kao snažan argument da se u okviru programa vakcinacije protiv virusa obavezno uvede elektronski čip koji bi imao za cilj lakšu identifikaciju onih koji su obuhvaćeni programom imunizacije.

RepublikaFoto: pixabay.com/youtube.com/DARPAtv/TED
Foto: Ilustracija

Fondacija Bila i Melinde Gejts, kao i kompanija GAVI (alijansa za vakcinaciju, gde većinski udeo ima Majkorsoft) insistiraju na tome da ubacivanje malog električnog čipa bude sastavni deo vakcine protiv koronavirusa. Ovaj postupak pravda se time da bi elektronski nadzor ljudi koji su primili vakcinu omogućio njihovo olakšano kretanje i lakše kontrolisanje širenja koronavirusa.

Protivnici ove ideje slažu se u oceni da bi ubacivanje čipa narušilo privatnost, kao i da bi pomoću njega velike IT korporacije mogle da imaju pristup privatnim podacima velikog broja ljudi. U tom glasnom insistiranju na čipovanju, oni vide naum multinacionalnih kompanija udruženih sa političirama i moćnim vladinim agencijama, da ljude, njihovo kretanje i privatan život, stave pod potpunu kontrolu što bi im olakšalo upravljanje širokim masama.

Međutim, mnogi misle da sama kontrola kretanja nije dovoljna za potpunim ovaladavanjem čovekom. Da bi se ljudskim bićem upravljalo onako kako odgovara svetskim moćnicima, potrebno je ovladati njegovim umom, njegovim razmišljanjima i osećanjima. Tu onda nastupa DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), američka agencija za razvoj bezbednosnih tehnologija, koja je već pokaza svoje umeće u razvoju interneta, bežičnih i računarskih mreža. Njihov projekat "Next-Generation Nonsurgical Neurotechnology (N3)"  je program koji za cilj ima kontrolu uma preko različitih tehničkih uređaja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ugledni portal koji prati vesti iz  oblasti nauke "Livescience" je još 2019. godine pisao o tome da DARPA radi na projektima koji se tiču kontrole uma. Profesor Univerziteta Rajs Džejkob Robinson, koji se nalazi na čelu jednog od tima koji radi na metodama kontrole uma, rekao je tada da je glavni cilj obezbediti komunikaciju između ljudskog mozga i mašine. On je dodao i da ova tehnologija može da se koristi u civilne, ali i vojne svrhe, jedino što predstavlja problem je kako omogućiti vezu između čoveka i mašine, a to bi upravo mogao biti čip preko vakcine.

Veza Bil Gejtsa i DARP

Na zvaničnoj internet stranici Fondacije Bila i Melinde Gejts stoji da funkciju Direktora za inovacije i tehnička rešenja obavlja Den Vatendorf, koji je prethodno radio za DARP. U tekstu koji opisuje njegove dužnosti, stoji da Vatendorf radi na projektima razvoja novih biotehnoloških platformi koji bi unapredili zdravstvenu zaštitu u čitavom svetu.

RepublikaFoto: youtube.com/DARPAtv
Den Vatendorf

U zvaničnoj biografiji stoji da je Vatendorf ranije u DARP radio na projektima razvoja vakcina, trasferima gena i inženjeringu crvenih krvnih zrnaca. 

Vakcina

Alijansa "ID2020" koju čine fondacija Bila i Melinde Gejts, Majkrosoft, Rokfeler fondacija i već pominjani GAVI, već uveliko radi na razvijanju čipova koji će u ljudsko telo biti implementirani preko vakcine. Njihov cilj jeste da se svim ljudima na planeti obezbedi digitalni identitet koji bi omogućio njihovu lakšu identifikaciju. Pod plaštom razvoja ljudskih prava, ova alijansa navodi da je misija celog projekta svim ljudima omogućiti siguran način identifikacije kako bi im se obezbedio pristup pravima koja proizilaze iz posedovanja ličnih dokumenata.

Vakcine protiv koronavirusa bi u sebi sadržale i mikročip

Miror revju, američki biznis magazin prenosi da fondacija Bila i Melinde Gejts uveliko sarađuje sa DARP na razvoju novih DNA vakcina protiv koronavirusa. Za sada nisu poznati detalji njihove saradnje, ali ono što je posebno problematično kada je u pitanju vakcina, jeste da njen razvoj traje 15-20 godina kako bi se u potpunosti ispitala i šire primenila. Zato se i podiže ovoliko prašine jer se čini da se njeno pronalaženje odvija ubrzano i bez primene odgovarajućih procedura, a saradnja sa kompanijama i organizacijama koje zvanično navode da rade na projektima kontrole uma, bacaju dodatnu sumnju na prave namere vakcinacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading