(VIDEO) TRAMP POŠIZEO! Zapretio u prenosu uživo: Mogli bismo da prekinemo sve veze sa Kinom!

Autor: b92.net, Republika

Svet

14.05.2020

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da "za sada" ne želi da razgovara sa kineskim kolegom Si Đinpingom jer je "vrlo razočaran" njegovim ponašanjem.

Foto: Tanjug/AP/Fotomontaža
Donald Tramp/ Si Đinping

Tramp je to rekao povodom odgovora kineskih vlasti prema epidemiji koronavirusa.

- Imam odlične odnose (s njim), ali za sada ne želim s njim da razgovaram - rekao je Tramp za američki Foks biznis (Fox Business).

Američki predsednik je neodređeno odgovorio na pitanje o eventualnim merama odmazde Kini, ali je zadržao preteći ton: "Mogli bismo da uradimo mnogo šta, mogli bismo da prekinemo sve veze", rekao je Tramp.

- Ako bismo to uradili, šta bi se desilo. Uštedeli bismo 500 milijardi dolara ako bismo prekinuli sve veze - rekao je američki predsednik.

Tramp već nedeljama optužuje kineske vlasti da su skrivale podatke o obimu epidemije koronavirusa, koji se zvanično krajem 2019. godine pojavio u kineskom gradu Vuhanu.

Kineske vlasti demantovale su Trampove optužbe o skrivanju i navele da su što je pre bilo moguće prenele sve informacije Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) i nizu država, među kojima i SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading