(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Fabrika beba u hotelu! 46 novorođenčadi plače u glas, šta će biti sa njima kad prođe pandemija?

Autor:

Svet

14.05.2020

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodeći svetski mediji izveštavaju o situaciji u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, gde se u jednom hotelu nalazi skoro 50 novorođenčadi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se navodi u pitanju su surogat bebe po koje roditelji iz Velike Britanije, SAD, Italije, Nemačke, Rumunije i drugih zemalja ne mogu da dođu jer su granice zatvorene zbog pandemije koronavirusa, javlja britanski Dejli Mejl koji navodi da sve izgleda kao fabrika za bebe.

Kako navodi list, roditelji su plaćali između 5.745 i 57.365 funti agenciji koja im je pomagala oko surogat majčinstva.

- Video se proširio društvenim mrežama i deljen je putem veb stranice jedne od kijevskih klinika. Video pokazuje 46 beba koje se trenutno nalaze u jednom od hotela u Kijevu. Sve ove bebe su rodile surogat majke za građane raznih stranih država - rekla je ona.

Kako javlja RT surogat majčinstvo u Ukrajini nije izričito zabranjeno i nalazi se u legalnoj sivoj zoni. Oni koji stoje iza posla sa novorođenim bebama mogli bi biti optuženi za trgovinu ljudima u skladu sa relevantnim zakonima, ali čini se da zvaničnici nisu u stanju da smanje procvat surogate majčinstva u zemlji.

Štaviše, skandalozni slučajevi poput ovog pojavljuju se povremeno u lokalnim medijima. Pre nekoliko nedelja ukrajinska policija izvršila je pretres u privatnoj reproduktivnoj klinici koja navodno "prodaje bebe" kineskim muškarcima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading